Noticias

 

 

IMG 20181121 WA0015

 

 

Dia 22 de novembre 1r i 2n d’Educació Primària vàrem visitar el Parc de Bombers de Palma i els alumnes varen quedar fascinats!. El nostre bomber-guia ens va mostrar una exposició del seu equip de protecció individual que utilitzen i que utilitzaven en el passat com per exemple cascs de bombers de diferents països, aparells de control per comunicar-se antigament, màscares i motxilles d’oxigen, ...

També ens han explicat que fan servir altaveus i un semàfor de colors per avisar als bombers quan hi ha una urgència i hem après el significat de cada color (verd incendi forestal, taronja rescat, transparent incendi en escala).

I també hem vist les instal·lacions com el gimnàs, la piscina, i, diferents sales de reunions.

Una de les coses que més ens ha agradat ha estat veure un vídeo que es dividia en parts. En una d’elles feien el recorregut històric dels bombers fins l’actualitat a través d’imatges i en una altra un curtmetratge animat sobre dos nins que actuen davant un incendi.

A les nines i nins els ha quedat clar el que hem de fer:

Cridar a l’112 perquè ens donin instruccions (recordar la direcció)

Sortir al carrer si no hi ha fum a l’entrada. Si hi ha fum tancar totes les portes i situar-se a l’habitació més allunyada del foc i tancar la porta.

Obrir la finestra per avisar als bombers perquè facin el rescat.

Però sense cap dubte el que més ens ha emocionat ha estat pujar a un camió de bombers en grups de 9 i donar una volta pel parc.

Gràcies Bombers per protegir les persones i ser els nostre herois!!